Puree z jabłek i aronii na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Puree z jabłek i aronii na zimę
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Nawet najprostszy mus jabłkowy będzie lśnił nowymi kolorami, jeśli dodasz do niego coś niezwykłego. Na przykład aronia. Polecam zwinąć go w małe słoiki na jedną porcję-smaczne i wygodne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, pokrój na kawałki i przykryj cukrem przez pół godziny.

Zalej jarzębinę wrzącą wodą, gotuj przez 7-10 minut i wrzuć do durszlaka. Przetrzyj jagodę przez sito.

Zagotuj jabłka i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny, aż będą miękkie. Zmiel blenderem.

Wymieszaj z jarzębiną, dodaj więcej przypraw do smaku i gotuj puree przez 5-7 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy