tkemali z winogron na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Tkemali z winogron na zimę
Olena, stock.adobe.com
0

Klasyczny Tkemali jest wytwarzany na bazie śliwki, ale istnieją również różne odmiany regionalne. Na przykład taki oryginalny przepis z winogronami. Radzę wybrać ciemne słodkie odmiany i pozbyć się nasion.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel winogrona w blenderze i gotuj puree przez 20 minut.

Dodaj ocet, zagotuj i pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć.

Zmiel sos przez sito i dodaj posiekany czosnek, cukier i przyprawy.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez pół godziny na małym ogniu.

Zwiń tkemali z winogron w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy