ostre lecho na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantne lecho na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Aby cieszyć się smakiem lata przez cały rok, nie wydając dużo pieniędzy na zakup produktów w puszkach w sklepie, proponuję zrobić wszystko sam. Przygotowanie ostrego lecho na zimę wymaga tylko trochę czasu, ale wysiłek i koszty są minimalne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory z ostrą papryką i czosnkiem przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia.

Włóż posiekaną paprykę do masy.

Gotuj lecho przez około godzinę na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy