dżem z tarniny z kakao w proszku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z tarniny z kakao w proszku
Melica, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś dodać kakao do dżemu? Co dziwne, bardzo harmonijnie pasuje do kwaśnego dżemu, na przykład z tarniny. Najważniejsze jest, aby wziąć proszek kakaowy, a nie napój rozpuszczalny. A najlepiej z wysokim odsetkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp tarninę cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj kakao i cukier waniliowy i gotuj dżem przez 30-40 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy