dżem imbirowo-cytrynowy przez maszynkę do mięsa

15 min
2 porcje
Dżem z imbiru i cytryny przez maszynkę do mięsa
Maria Medvedeva, stock.adobe.com
0

Zawsze fajnie jest eksperymentować z różnymi sposobami robienia dżemu. A ten przepis na imbir i cytrynę okazał się jednym z moich ulubionych. Zamiast tradycyjnego gotowania używamy maszynki do mięsa, aby zmielić składniki i uzyskać gęstą i aromatyczną ucztę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz imbir. Cytryny zalać wrzącą wodą, dowolnie pokroić ze skórką i usunąć pestki.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa i dodaj cukier do smaku. Możesz użyć miodu.

Ułóż dżem w sterylnych słoikach i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy