kawior z czerwonych buraków na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 0 min.
5 porcji
Kawior z czerwonych buraków na zimę przez maszynkę do mięsa
TETYANA, stock.adobe.com
0

Miłośnicy przekąsek warzywnych pokochają ten przepis. Kawior z czerwonych buraków nie jest przygotowywany szybko, ale jest bardzo prosty. Przełóż warzywa przez maszynkę do mięsa, smaż kolejno z dodatkiem soli i przypraw. W razie potrzeby dodaj trochę przegotowanej wody.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory, obraną cebulę i buraki przez maszynę do mięsa.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj buraki, pomidory, przyprawy, cukier i sól. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Włóż gorący kawior do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy