zupa ryżowa na zimę w puszkach

25 min
4 porcje
Zupa ryżowa na zimę w słoikach
Angelika Heine, stock.adobe.com
0

Kiedy musisz szybko nakarmić rodzinę, na ratunek przychodzi zupa ryżowa w puszkach. Można go konserwować nie tylko latem, ale także o każdej innej porze roku, kiedy masz czas. Lepiej zamknąć w pojemniku o małej objętości, aby wystarczyło dokładnie na raz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj natkę pietruszki, obrane ziemniaki i cebulę. Zetrzyj marchewki

W głębokim kotle podsmaż cebulę z marchewką.

Dodaj ziemniaki, umyty ryż i natkę pietruszki.

Wlej gorącą wodę i gotuj wszystko razem przez 30 minut.

Dodaj ocet, mielony pieprz, sól i po minucie zdejmij z ognia.

Wlej gorącą zupę do przygotowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy