Masz dość zwykłych zup? Spróbuj czegoś nowego! Na przykład ugotuj zupę z indykiem, warzywami i makaronem. Zgodnie z tym przepisem bulion jest piękny i pyszny. Polecam pokroić mięso i warzywa na kawałki o tym samym rozmiarze.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.
Wlej zimną wodę i gotuj na małym ogniu przez 50 minut.
W osobnej wodzie ugotuj makaron do miękkości. Wrzuć do durszlaka i lekko spłucz.
Pokrój ziemniaki, marchewkę, pieczarki i brokuły.
Dodaj ziemniaki, marchewkę, brokuły i pieczarki do garnka z indykiem. Gotuj przez kolejne 15 minut.
Dodaj gotowy makaron i gotuj przez 5 minut.
Sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy