pierwsze dania 24.11.2022

klasyczna marynata z wołowiną, jęczmieniem i ogórkami

1 godz. 5 min.
6 porcji
Klasyczna marynata z wołowiną, jęczmieniem perłowym i ogórkami
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo zrobić klasyczną marynatę wołową. Lepiej jest wziąć mięso z małą kością. Dzięki temu bulion będzie bogatszy i smaczniejszy. Dodaj sól ostrożnie, biorąc pod uwagę ilość solanki i ogórków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój i umieść w garnku z wodą.

Dodaj mieszankę groszku, liść laurowy, umytą jęczmień i gotuj przez 1 godzinę po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 3-4 minuty.

Wlej ziemniaki, smażenie i ogórki do garnka z mięsem. Gotuj przez 15 minut.

Wlej solankę, sól i po 5 minutach wyłącz. Zaparz gotową marynatę pod pokrywką przez 15-20 minut.

Podczas serwowania dodaj zmielony czarny pieprz.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy