Trochę roztopionego sera sprawia, że zielony barszcz jest jeszcze ciekawszy. Straci swoją przejrzystość, ale jednocześnie znacznie zyska na smaku. Dla urody używaj małych jaj przepiórczych do serwowania.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- szczaw - 100 g
- Zieleń - 1 pęczek
- ser topiony - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i ugotuj w nim pokrojone ziemniaki, aż będą miękkie.
Posiekaj cebulę i czosnek, lekko podsmaż i wyślij do bulionu.
Po 5 minutach dodaj starty ser topiony i gotuj zupę, aż się rozpuści.
Dodaj posiekany szczaw i zioła, zagotuj zielony barszcz, dopraw i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy