pierwsze dania 22.01.2022

rosół do zupy miso

50 min
4 porcje
Rosół do zupy miso
Tatiana Atamaniuk, stock.adobe.com
0

W rzeczywistości klasyczna japońska zupa miso to specjalny bulion z różnymi dodatkami. Dlatego proponuję nauczyć się gotować osobno. Do podania dodaj kilka kostek tofu, sezam, zieloną cebulę lub dowolne ulubione kiełki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wodorosty wodą i gotuj przez 15-20 minut.

Dodaj chipsy z tuńczyka, zdejmij bulion z ognia i pozostaw pod przykryciem na kolejne 15 do 20 minut.

Odcedź, podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia.

Dodaj suchy bulion rybny hondashi i pastę miso i mieszaj wszystko, aż będzie gładkie.

Utrzymuj taki bulion w cieple przed podaniem, ale nie pozwól mu się zagotować.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy