dżem jeżynowy z cytryną i pomarańczą

25 min
2 porcje
Dżem jeżynowy z cytryną i pomarańczą
Laine, stock.adobe.com
0

Jeżyny mają wiele zalet w gotowaniu – są zdrowe, pachnące, o jasnym kolorze i oczywiście niezwykle bogate w witaminy. Ale nie ma zbyt wyrazistego smaku i dlatego podczas gotowania dżemu wolę uzupełnić go czymś innym. Na przykład cytryny i pomarańcze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp jeżyny cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Dodaj sok z cytryny i pomarańczy. Możesz dodać skórkę do smaku.

Zagotuj dżem i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Rozłóż go w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy