jagody z cukrem na zimę bez gotowania

15 min
12 porcji
Jagody z cukrem na zimę bez gotowania
chamillew, stock.adobe.com
0

Każdego roku staram się gotować co najmniej kilka słoików surowego dżemu na zimę. Do tego nadają się różne jagody, ale dziś chcę opowiedzieć przepis na jagody z cukrem. Możesz go zmielić za pomocą blendera, maszynki do mięsa lub po prostu ugniatając w moździerzu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Idealnie suche jagody zmielić w blenderze.

Dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.

Rozłóż w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przenieś w chłodne, ciemne miejsce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy