Mówiąc o niezwykłej konserwacji, nie można ominąć takich mandarynek. Jeśli lubisz eksperymentować i zaskakiwać bliskich - ten przepis na pewno ci się przyda. Po prostu nie można się oprzeć i zachować obojętności.
Składniki
- mandarynki - 700 g
- woda - 350 ml
- cukier - 300 g
- cytryna - 1 rzecz
- cynamon - 1 różdżka
- Badian - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz mandarynki, podziel na części i włóż do sterylnych słoików.
Dodaj cynamon i anyż, polej sokiem z cytryny.
Zagotuj wodę i polej mandarynki.
Odstaw na 15 minut, odcedź płyn, dodaj cukier i ponownie zagotuj.
Ponownie napełnij mandarynki i sterylizuj je w garnku z wodą przez 10 minut.
Zwiń słoiki i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy