beznasienny dżem śliwkowy z cytryną

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z cytryną bez pestek
lisa870, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy dżem śliwkowo-cytrynowy powinien oczywiście być bez pestek. Jest to o wiele wygodniejsze – można je natychmiast zjeść łyżką lub użyć zamiast nadzienia do naleśników, ciast i pasztecików. Mówię Ci, jak to ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej cytrynę wrzącą wodą przez minutę, pokrój, usuń pestki, a resztę przepuść przez maszynę do mięsa.

Usuń pestki ze śliwki i przepuść je również przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj owoce z cukrem i cynamonem, zagotuj.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy