kiwi w puszkach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kiwi w puszkach
Anna, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek widziałeś kiwi w puszkach? Mianowicie proponuję spróbować ugotować je tym razem. A nawet nie w postaci bardziej oczywistego dżemu, ale po prostu zwiń je w duże słoiki z całymi nieczystymi połówkami.

Składniki

  • Kiwi - 1 kg
  • woda - 1.5-2 L
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
  • cukier - 150 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj kiwi, pokrój na połówki i włóż do sterylnych słoików.

W razie potrzeby dodaj przyprawy, takie jak anyż lub cynamon.

Zalej kiwi wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź, ponownie zagotuj i ponownie zalej kiwi.

Pozostaw na kolejne 10 minut, ponownie odcedź, dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy do syropu, zalej kiwi i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy