mus jabłkowy na zimę bez sterylizacji

30 min
10 porcji
Mus jabłkowy na zimę bez sterylizacji
Elena, stock.adobe.com
0

Kupując mus jabłkowy w sklepie, wielu jest rozczarowanych ceną i smakiem. Ale to takie proste do samodzielnego przygotowania! Dzielę się doskonałym przepisem, z którego może skorzystać nawet niedoświadczony kucharz.

Składniki

  • jabłka - 3 kg
  • cukier - 500 g
  • kwas cytrynowy - 2 g
  • woda - 250 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, posiekać i pokroić na małe kawałki.

Umieść owoce na patelni z grubym dnem.

Wlej wodę zmieszaną z kwasem cytrynowym.

Gotuj przez 20 minut i puree blenderem do uzyskania gładkości.

Dodaj cukier i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Napełnij czyste, suche słoiki gorącym puree, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy