Kupując mus jabłkowy w sklepie, wielu jest rozczarowanych ceną i smakiem. Ale to takie proste do samodzielnego przygotowania! Dzielę się doskonałym przepisem, z którego może skorzystać nawet niedoświadczony kucharz.
Składniki
- jabłka - 3 kg
- cukier - 500 g
- kwas cytrynowy - 2 g
- woda - 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka obrać, posiekać i pokroić na małe kawałki.
Umieść owoce na patelni z grubym dnem.
Wlej wodę zmieszaną z kwasem cytrynowym.
Gotuj przez 20 minut i puree blenderem do uzyskania gładkości.
Dodaj cukier i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Napełnij czyste, suche słoiki gorącym puree, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy