dżem z borówki brusznicy

30 min
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy
New Africa, stock.adobe.com
0

Jeśli masz szczęście mieszkać w regionie, w którym możesz zdobyć sezonowe zbiory borówki brusznicy - koniecznie wypróbuj ten przepis! Gęsty, aromatyczny dżem je t dobry i po Pro tu, a oprócz innych potraw, a nawet zamiast O U do mięa-niezwykle W Zech tronny

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż Borówki do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.

Przetrzyj przez sito i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier i gotuj dżem przez 15 minut lub do uzyskania pożądanej gęstości.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy