dżem z miąższu arbuza z cytryną i pomarańczą

40 min
4 porcje
Dżem z miąższu arbuza z cytryną i pomarańczą
Matthias De Boeck, stock.adobe.com
0

Bardzo lubię puste miejsca, ale często brakuje mi w nich różnorodności. Dlatego w grę wchodzą często najbardziej nieoczekiwane składniki i kombinacje. W ramach eksperymentu pojawił się dżem z miąższu arbuza z cytryną i pomarańczą, który okazał się bardzo udany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrusy wrzącą wodą, usunąć z nich pestki i zmielić blenderem ze skórką.

Podobnie zmiel miąższ arbuza i wymieszaj z cytryną i pomarańczą.

Dodaj cukier, zagotuj i gotuj dżem przez 20 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy