Dzisiaj chcę opowiedzieć o moim ulubionym przepisie na lecho w puszkach, który sprawi, że Twoja zima będzie o wiele przyjemniejsza i cieplejsza. To lecho z ostrej papryki, która jest rozgrzewająca w dosłownym tego słowa znaczeniu. Koniecznie spróbuj, jeśli lubisz pikantne przekąski.
Składniki
- ostra czerwona papryka - 200 g
- czosnek - 20 g
- pomidory - 500 g
- cukier - 0.5 art.
- sól - 0.5 art.
- Olej roślinny - 30 ml
- kolendra - 0.5 pęczek
- papryka - 100 g
- ocet jabłkowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój oba rodzaje papryki. Zmiel pomidory blenderem.
Wyślij wszystko na patelnię. Dodaj cukier, sól i masło, zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Dodaj posiekaną kolendrę i czosnek. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet i zwiń lecho do wysterylizowanych słoików na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy