kompot ze śliwki i tarniny na zimę

45 min
2 porcje
Kompot ze śliwki i tarniny na zimę
borisshevchuk, stock.adobe.com
0

Pyszna i aromatyczna tarnina jest niesamowicie niedoceniana. Zwłaszcza jeśli chodzi o zimowe półfabrykaty, w które idealnie pasuje. Sosy, przekąski, dżemy, a teraz ten wspaniały kompot ze śliwek i tarniny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż tarninę i śliwkę w czystych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, ponownie zagotuj i wlej z powrotem na kolejne 5 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier i anyż, gotuj syrop przez kilka minut i wlej z powrotem.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy