dżem-pięć minut białej porzeczki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
elmowski, stock.adobe.com
0

Często, ale całkowicie niezasłużenie biała porzeczka jest pomijana. Rzeczywiście występuje rzadziej niż inne typy, ale jeśli masz szczęście zebrać lub kupić kilka kilogramów ciekawostek – to świetny powód, aby przygotować kilka słoików dżemu-pięć minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek i przykryj cukrem.

Pozostaw na noc lub co najmniej kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj ponownie przez 5 minut.

Powtórz poprzedni krok jeszcze raz.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy