półfabrykaty na zimę
06.05.2023
marynowane gotowane starte buraki na zimę w słoikach
1 godz. 0 min.
4 porcje
Na pierwszy rzut oka może się wydawać, dlaczego w ogóle potrzebujesz takiego konkretnego przedmiotu obrabianego? W rzeczywistości marynowane starte gotowane buraki doskonale nadają się do barszczu, innych zup, gulaszu i sałatek. I możesz dodać trochę zieleni i oleju i podawać go jako niezależną przekąskę.
Składniki
- Burak - 1 kg
- woda - 1 L
- ocet - 1 art.
- sól - 2 art.
- cukier - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości i zetrzyj.
Włóż ją do czystych, wysterylizowanych słoików.
Zagotuj wodę z cukrem, solą i przyprawami do smaku.
Gotuj marynatę przez kilka minut, wlej ocet i zalej buraki.
Zwiń puste miejsca na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy