marynowane gotowane starte buraki na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynowane gotowane starte buraki na zimę w słoikach
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka może się wydawać, dlaczego w ogóle potrzebujesz takiego konkretnego przedmiotu obrabianego? W rzeczywistości marynowane starte gotowane buraki doskonale nadają się do barszczu, innych zup, gulaszu i sałatek. I możesz dodać trochę zieleni i oleju i podawać go jako niezależną przekąskę.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • woda - 1 L
  • ocet - 1 art.
  • sól - 2 art.
  • cukier - 3 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki do miękkości i zetrzyj.

Włóż ją do czystych, wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i przyprawami do smaku.

Gotuj marynatę przez kilka minut, wlej ocet i zalej buraki.

Zwiń puste miejsca na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy