Aby ugotować gęstą galaretkę z wiśni, trzeba ją gotować przez bardzo długi czas. Z tego powodu traci witaminy, A smak się zmienia. I możesz pójść w drugą stronę i skorzystać z technologii pięciominutowej. Zajmuje to więcej czasu, biorąc pod uwagę chłodzenie przedmiotu obrabianego, ale wynik jest tego wart.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń pestki z wiśni. Pozostaw jagody w ten sposób lub przepuść je przez maszynę do mięsa - w razie potrzeby.
Połącz pektynę i 3 łyżki cukru.
Dodaj resztę cukru do wiśni i zagotuj obrabiany przedmiot.
Gotuj przez 5 minut i ostudź. I jeszcze raz.
Po raz trzeci zagotuj. Dodaj pektynę, wymieszaj i gotuj galaretkę przez kolejne 5 minut, aż będzie gęsta.
Zwiń go w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy