Adjika pomidorowa z czosnkiem i pieprzem bez octu

20 min
10 porcji
Adżika z pomidorów z czosnkiem i pieprzem bez octu
Helga1, stock.adobe.com
0

Pikantna przyprawa jest bardzo popularna na całym świecie. Można go kupić w dowolnym sklepie lub przygotować samodzielnie. Opowiadam przepis na adżiki z pomidorów z czosnkiem i pieprzem bez octu. Zamknij go w małych słoikach i przechowuj w piwnicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj i zmiel warzywa w blenderze.

Dodaj cukier, sól i dobrze wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Na małym ogniu zagotuj Adjikę, dodaj kozieradkę i gotuj przez 10 minut.

Ułóż w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy