W przypadku tego przepisu radzę wziąć małe pomidory o gęstej skórce, która nie pęknie od gorącej wody. Pomidory koktajlowe lub koktajlowe są idealne. Upewnij się, że mają mniej więcej jedną dojrzałość!
Składniki
- pomidory - 700 g
- liście porzeczki - 2 kawałki
- koperek (parasole) – 2 kawałki
- ziele angielskie (groszek) – 4 kawałki
- czarny pieprz (groszek) – 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- sól - 2 art.
- cukier - 5 art.
- ocet (70%) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pomidory i zalej wodą przez godzinę.
Moczyć wszystkie warzywa osobno przez 15 minut.
Umieść zioła, czosnek i przyprawy na dnie słoika. Delikatnie ubij pomidory na wierzchu.
Zagotuj wodę, wlej do słoika i pozostaw na 30 minut. Odcedź i powtórz procedurę jeszcze raz.
Dodaj sól i cukier do pomidorów, ponownie zalej słoik wrzącą wodą, wlej ocet i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy