keczup pomidorowy z jabłkami i śliwkami na zimę

2 godz. 30 min.
8 porcji
Keczup pomidorowy z jabłkami i śliwkami na zimę
fortyforks, stock.adobe.com
0

Nawet najsmaczniejszy keczup sklepowy nigdy nie dorówna domowej roboty. W takim przypadku zawsze wiesz dokładnie, z czego jest zrobiony i co do niego dodałeś. Na przykład mogą to być pomidory z jabłkami i śliwkami. Jednocześnie możesz łatwo dostosować smak przyprawami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i jabłka, usuń środek z jabłek i pestki ze śliwek i obierz cebulę.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i sól i gotuj keczup na małym ogniu przez godzinę pod przykryciem, a następnie przez godzinę bez przykrycia.

5 minut przed końcem dodaj pieprz i ocet.

Rzuć keczup w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy