półfabrykaty na zimę
14.03.2023
keczup pomidorowy z jabłkami i śliwkami na zimę
2 godz. 30 min.
8 porcji
Nawet najsmaczniejszy keczup sklepowy nigdy nie dorówna domowej roboty. W takim przypadku zawsze wiesz dokładnie, z czego jest zrobiony i co do niego dodałeś. Na przykład mogą to być pomidory z jabłkami i śliwkami. Jednocześnie możesz łatwo dostosować smak przyprawami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i jabłka, usuń środek z jabłek i pestki ze śliwek i obierz cebulę.
Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.
Dodaj cukier i sól i gotuj keczup na małym ogniu przez godzinę pod przykryciem, a następnie przez godzinę bez przykrycia.
5 minut przed końcem dodaj pieprz i ocet.
Rzuć keczup w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy