dania główne 16.07.2022

udka z kurczaka w teriyaki i dżemie

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka w teriyaki i dżemie
Magrig, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gotować udka z kurczaka w glazurze, ten przepis jest właśnie dla ciebie! Faktem jest, że możesz również zrobić ten lukier na różne sposoby. Chodzi o teriyaki i słodki gęsty dżem, najlepiej śliwkowy lub morelowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj udka kurczaka przyprawami i ułóż na blasze do pieczenia na pergaminie.

Wymieszaj pozostałe składniki i posmaruj kurczaka tym sosem.

Wyślij nogi do piekarnika na 30-35 minut w 190 stopniach.

Obracaj nogi co 7-10 minut i ponownie posmaruj sosem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy