przekąski 22.01.2022

marynowana feta z grillowanymi warzywami

40 min
3 porcje
Marynowana feta z grillowanymi warzywami
kab-vision, stock.adobe.com
0

Grillowane przekąski warzywne to niekończąca się przestrzeń do eksperymentowania ze składnikami i kombinacjami. Na przykład proponuję spróbować pomidorów cherry i marynowanej fety zawiniętej w talerze cukinii lub cukinii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój fetę w kostkę i osusz na ręczniku papierowym.

Drobno posiekaj bazylię, tymianek i chili, dodaj ziarna pieprzu i włoskie zioła. Przykryj wszystko oliwą z oliwek.

Marynuj fetę w aromatycznej mieszance przez 30 do 40 minut.

Pokrój cukinię lub cukinię na możliwie najcieńsze plastry.

Grilluj je dosłownie przez minutę i lekko podsmaż pomidory koktajlowe.

Zawiń kostki fety w plastry cukinii i zbierz wszystko na szaszłyki. Wyszło mi 3 sztuki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy