przekąski 21.07.2023

Koreańska kapusta z kurkumą

20 min
4 porcje
Kapusta po koreańsku z kurkumą
olepeshkina, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś gotować po koreańsku nie tylko marchewki, ale także inne warzywa? Na przykład kapusta jest po prostu niesamowita. I to zupełnie inna przekąska, która nie przypomina kiszonej ani marynowanej. Tym razem proponuję zrobić to z kurkumą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i posiekaj czosnek.

Wymieszaj je z kurkumą.

Zagotuj wodę z cukrem, solą, pieprzem i liśćmi laurowymi.

Wlej olej, gotuj marynatę przez 2-3 minuty i wlej kapustę. Natychmiast wlej ocet.

Wrzuć kapustę i pozwól jej parzyć przez noc w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy