Pasztet tofu to wegetariańska i wegańska alternatywa dla klasycznego pasztetu na bazie produktu sojowego. Ma delikatną konsystencję i łagodny smak, ale ma mniej tłuszczu i kalorii w porównaniu do pasztetów mięsnych.
Składniki
- Tofu - 250 g
- Olej roślinny - 2 art.
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- pieczarki - 450 g
- sos sojowy - 1 art.
- oregano - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę i grzyby. Smażyć razem na oleju roślinnym na złoty kolor.
Dodaj pokrojone tofu, czosnek, przyprawy i sos sojowy do smaku.
Dusić wszystko razem przez 10-15 minut.
Zmiel pasztet blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy