Sałatka & 171; Ogródek & 187; z kapustą na zimę

30 min
14 porcji
Sałatka
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Aby nie wydawać pieniędzy na drogie warzywa zimą, zrób więcej półfabrykatów w sezonie. Umieść sałatkę warzywną z kapustą na swojej liście. Przepis nie jest słaby, a wynik jest zawsze doskonały! W zimnych porach roku słoik przepysznej przekąski przywoła wspomnienia lata.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kapustę na liście i pokrój na duże kawałki.

Posiekaj ogórki, marchew, seler, obrany czosnek i paprykę.

Połącz wszystko w dużym rondlu. Dodaj cukier, sól i masło. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.

Ułóż sałatkę w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdego dodaj trochę octu i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy