Dzisiaj chcę podzielić się z wami prostym i pysznym leniwym lecho z papryki i pomidorów na zimę. Chcesz cieszyć się bogatym smakiem dojrzałych warzyw o każdej porze roku? Następnie nie trać ani minuty i zacznij ze mną przygotowywać ten uniwersalny kęs!
Składniki
- pomidory - 1 kg
- papryka - 1 kg
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet jabłkowy - 50 ml
- czosnek - 4 ząbki
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- nasiona gorczycy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5-7 minut.
Dodaj posiekaną paprykę, olej, sól, cukier i wszystkie przyprawy.
Gotuj lecho przez kolejne pół godziny.
5 minut przed końcem dodaj posiekany czosnek i ocet.
Zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy