ketchup bazyliowy na zimę

1 godz. 0 min.
14 porcji
Ketchup z bazylią na zimę
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

W gotowaniu jest wiele "duetów gwiazd", a pomidory z bazylią są jednym z najpopularniejszych. Wyobraź sobie, jak pyszne będzie, jeśli zrobisz domowy keczup z bazylią! Nie dodaję przypraw, aby jak najlepiej zachować naturalny smak produktu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Ułóż pomidory i bazylię na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Przetrzyj przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem, solą i olejem.

Gotuj na małym ogniu do pożądanej gęstości. Średnio zajmuje to 20-30 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i włóż do przygotowanych słoików.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy