kawior marchewkowy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior marchewkowy na zimę
8H, stock.adobe.com
0

Kawior warzywny jest najczęściej przygotowywany z cukinii lub bakłażana. Ale ogólnie odpowiednie są wszelkie warzywa – tutaj chodzi o technologię, a nie o określone składniki. Na przykład moja książka kucharska zawiera ulubiony kawior marchewkowy, który często gotuję na zimę.

Składniki

  • marchew - 1 kg
  • pomidory - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 100 ml
  • cukier - 1 art.
  • sól - 0.5 art.
  • czosnek - 2 ząbki
  • ocet - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż marchewki, pomidory i czosnek przez maszynkę do mięsa.

Dodaj sól, cukier i masło i gotuj obrabiany przedmiot przez 40 minut na małym ogniu.

10 minut przed końcem dodaj ocet.

Zwiń kawior z marchwi w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy