półfabrykaty na zimę
14.03.2023
dżem-pięć minut wiśni z pestkami bez sterylizacji
1 godz. 0 min.
4 porcje
Istnieją dwie główne technologie gotowania dżemu. Właściwie tylko gotowanie lub pięciominutowa technologia, która obejmuje kilka cykli gotowania i chłodzenia. Końcowy czas obróbki cieplnej jest krótszy, więc wiśnia z pestkami zachowuje swój kształt.
Składniki
- wiśnia - 1.5 kg
- cukier - 1 kg
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj jednorodny Syrop z wody i cukru na średnim ogniu.
Zanurz w nim wiśnie, zagotuj i gotuj przez 5 minut.
Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut.
I jeszcze raz. Po ostatnim gotowaniu zwiń dżem w czyste słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy