marynowane pieczarki po koreańsku

35 min
1 porcja
Marynowane pieczarki po koreańsku
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Świetny wybór dla tych, którzy lubią pikantne – marynowane pieczarki w stylu koreańskim. Dodaję do nich czerwoną paprykę i imbir, aby dodać im pikanterii. Ta przystawka jest również idealna do przygotowywania różnych dań kuchni azjatyckiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czosnek, imbir i ostrą paprykę. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce.

Zagotuj wodę z olejem, octem, solą, cukrem i wszystkimi przyprawami.

Dodaj tam pozostałe składniki i gotuj przez 7 minut.

Włóż pieczarki do sterylnego słoika i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Rzuć pieczarki po koreańsku na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy