surowa adjika na zimę

15 min
4 porcje
Surowa adżika na zimę
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Dla koneserów kuchni gruzińskiej jest świetny przepis na surową adżikę. Przygotowuje się go z dużą ilością ostrej papryki, czosnku i octu. Dodaj pikantną przyprawę do zup i sosów, podawaj z mięsem lub używaj jako marynaty do kebabów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą i paprykę na pół, obierz nasiona.

Przełóż pomidory, obrany czosnek, ostrą i paprykę przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól, ocet i dobrze wymieszaj.

Włóż surową Adjikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy