pikantny sos warzywny na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Ostry sos warzywny na zimę
Zigmar Stein, stock.adobe.com
0

Wolę takie niejednorodne sosy warzywne właśnie ze względu na ich piękną konsystencję. Wyglądają spektakularnie w banku, a następnie na stole. Ponadto jest również niesamowicie smaczny. Dziś dzielę się z wami jednym z ulubionych przepisów, ale ostrzej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dowolnie pokrój wszystkie warzywa i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż będą miękkie-30-40 minut.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa i dodaj posiekany czosnek, chili i koperek.

Dodaj cukier, masło i przyprawy i gotuj sos przez kolejne 20 minut.

Wlej ocet i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy