dżem agrestowy z pomarańczą bez gotowania

15 min
10 porcji
Dżem agrestowy z pomarańczą bez gotowania
aganda, stock.adobe.com
0

Niesamowite połączenie słodko-kwaśnego smaku, cierpkich jagód i orzeźwiającego cytrusowego aromatu. W ten sposób uzyskuje się dżem agrestowy z pomarańczą bez gotowania. Ze względu na brak obróbki cieplnej przydatne substancje można zachować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomarańcze wrzącą wodą, obierz i podziel na plasterki.

Przełóż cytrusy przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Umieść agrest na patelni i rozgnieć go tłuczkiem.

Połącz oba półfabrykaty, dodaj cukier, kwas cytrynowy i dobrze wymieszaj.

Włóż dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy