Dzielę się przepisem na jasną i pyszną marynowaną kapustę z burakami. Przekąska będzie gotowa do spożycia w ciągu 24 godzin! Chrupiąca kapusta uzupełni Twoją codzienną dietę w zimnych porach roku i będzie wyglądać korzystnie na każdym świątecznym stole.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kapustę.
Obierz i pokrój buraki losowo. Posiekaj czosnek.
Zetrzyj marchewki na tarce do marchwi w stylu koreańskim.
Wysterylizowany litrowy słoik napełnij warstwami przygotowanymi warzywami.
Przygotuj marynatę. Dodaj sól, cukier, ziarna pieprzu, liście laurowe i ocet do wody. Doprowadź marynatę do wrzenia i zdejmij z ognia.
Wlej warzywa do słoika wrzącą marynatą i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej na jeden dzień. Tak marynowaną kapustę polecam przechowywać w lodówce nie dłużej niż 1 miesiąc.