galaretka Agrestowa

40 min
4 puszki po 0,5 l
Galaretka z agrestu
Olena Rudo, stock.adobe.com
0

Fantazyjna galaretka Agrestowa bez gotowania jest łatwa do zrobienia dzięki temu przepisowi krok po kroku. Przedmiot bez obróbki cieplnej pomoże zmaksymalizować naturalne korzyści jagód, a przysmak ma dość długi okres trwałości. Spróbuj koniecznie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest posortuj, Usuń kucyki, opłucz w zimnej wodzie i osusz ręcznikami papierowymi.

Przełóż Suszone jagody przez sokowirówkę.

Połącz miąższ agrestu z cukrem i intensywnie mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Wlej galaretkę do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, szczelnie zamknij.

Galaretka Agrestowa bez gotowania należy przechowywać w lodówce! Początkowo obrabiany przedmiot będzie płynny, ale stopniowo chłodzony i nasycony cukrem galaretka nabierze gęstszej konsystencji.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy