Fantazyjna galaretka Agrestowa bez gotowania jest łatwa do zrobienia dzięki temu przepisowi krok po kroku. Przedmiot bez obróbki cieplnej pomoże zmaksymalizować naturalne korzyści jagód, a przysmak ma dość długi okres trwałości. Spróbuj koniecznie!
Składniki
- agrest - 1 kg
- cukier - 1,5 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Agrest posortuj, Usuń kucyki, opłucz w zimnej wodzie i osusz ręcznikami papierowymi.
Przełóż Suszone jagody przez sokowirówkę.
Połącz miąższ agrestu z cukrem i intensywnie mieszaj drewnianą łyżką, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Wlej galaretkę do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, szczelnie zamknij.
Galaretka Agrestowa bez gotowania należy przechowywać w lodówce! Początkowo obrabiany przedmiot będzie płynny, ale stopniowo chłodzony i nasycony cukrem galaretka nabierze gęstszej konsystencji.