dżem gruszkowy z borówkami

45 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z borówkami brusznicowymi
Eugenia Rubcowa, stock.adobe.com
0

Aby dżem gruszkowy zabłysnął nowymi kolorami, można go uzupełnić ulubionymi jagodami, najlepiej kwaśnymi. Na przykład borówka brusznica będzie idealnie pasować. Złap mój ulubiony i wielokrotnie sprawdzony przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj gruszkę, dodaj Borówki, przykryj cukrem i pozostaw wszystko na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Pod koniec trzeciego gotowania wlej sok z cytryny i zwiń dżem na zimę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy