Jeśli masz te dwie wspaniałe jagody, koniecznie wypróbuj taki przepis. Galaretka agrestowo — czerwona porzeczka to pyszne połączenie smaków, lekkiej cierpkości i cudownych aromatów. Taki przedmiot należy przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
Składniki
- agrest - 2 kg
- czerwona porzeczka - 1 kg
- cukier - 1,5 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj jagody, oczyść i dokładnie spłucz.
Zmiel w blenderze lub kilkakrotnie przepuść przez maszynkę do mięsa.
Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się nasion i skórki. W razie potrzeby ten etap można pominąć.
Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 30 minut.
Gotuj dwa razy przez 5 minut, robiąc 1 godzinę przerwy.
Napełnij przygotowane słoiki gorącą galaretką i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy