Najłatwiejszym sposobem przygotowania bakłażana na zimę jest po prostu zwinięcie go w słoiki z cebulą. A następnie w przepisie opowiem szczegółowo, jak najlepiej to zrobić, aby było tak smaczne i łatwe, jak to możliwe. Ta przekąska na pewno spodoba się wszystkim miłośnikom niebieskiego.
Składniki
- bakłażany - 2 kg
- sól - 15 g
- pasta pomidorowa - 150 g
- ocet - 30 ml
- cebula - 300 g
- woda - 600 ml
- cukier - 50 g
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki. Posiekaj cebulę piórami.
Wyślij wszystkie składniki na patelnię i dusić obrabiany przedmiot przez 20-25 minut.
Ułóż bakłażany w wysterylizowanych słoikach i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy