Klasyczny kawior z cukinii ma bardzo delikatny i łagodny smak. Dlatego dla tych, którzy lubią bardziej pikantne i pikantne przekąski, istnieją sztuczki. Dzielę się sprawdzonym przepisem na ostry przedmiot. Idealny z szeroką gamą potraw i po prostu z chlebem.
Składniki
- cukinia - 3 kg
- cebula - 1 kg
- marchew - 800 g
- Chili - 200 g
- czosnek - 200 g
- pasta pomidorowa - 200 g
- sól - 1 art.
- cukier - 50 g
- Olej roślinny - 150 ml
- ocet - 30 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj lub zetrzyj cukinię i smaż na oleju na złoty kolor.
Osobno podsmaż posiekaną cebulę i startą marchewkę.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem czosnku i octu i gotuj kawior przez godzinę na małym ogniu.
Dodaj zmiażdżony czosnek i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.
Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy