kompot z czarnych winogron na zimę

45 min
1 porcja
Kompot z czarnych winogron na zimę
Romafa, stock.adobe.com
0

Winogrona to nie tylko wino czy sok. Ale także doskonałe domowe kompoty. Na przykład taki preparat z czarnych winogron zachwyci bogatym i wieloaspektowym smakiem. A gotowanie praktycznie nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych.

Składniki

  • Winogrona (czarny) – 700 g
  • cukier - 1 szkło
  • woda - 2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz winogrona, oderwij gałązki i włóż do słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 5 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj.

Wlej winogrona do słoika z cukrem, zalej wrzącym bulionem i zwiń pokrywkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy