Przepisy bez sterylizacji to osobna przyjemność, ponieważ nie trzeba długo gotować słoików ani stać nad łaźnią wodną. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić domowy sos satsebeli w ten sposób. Przechowuj go w chłodnym miejscu – i nie ma problemu!
Składniki
- pomidory - 1 kg
- papryka - 500 g
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- kolendra - 1 pęczek
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- ocet jabłkowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiel je w blenderze z papryką.
Gotuj na średnim ogniu przez pół godziny. Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek, chili i przyprawy.
Gotuj przez kolejne 20 minut i dodaj cukier, sól i ocet.
Po kolejnych 10 minutach wlej satsebele do puszek poparzonych wrzącą wodą. Przechowywać w chłodnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy