satsebeli na zimę bez sterylizacji

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sacebele na zimę bez sterylizacji
Iryna, stock.adobe.com
0

Przepisy bez sterylizacji to osobna przyjemność, ponieważ nie trzeba długo gotować słoików ani stać nad łaźnią wodną. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić domowy sos satsebeli w ten sposób. Przechowuj go w chłodnym miejscu – i nie ma problemu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiel je w blenderze z papryką.

Gotuj na średnim ogniu przez pół godziny. Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek, chili i przyprawy.

Gotuj przez kolejne 20 minut i dodaj cukier, sól i ocet.

Po kolejnych 10 minutach wlej satsebele do puszek poparzonych wrzącą wodą. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy