lecho z papryki i pomidorów z czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z papryki i pomidorów z czosnkiem na zimę
mars58, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich odmian lecho najpopularniejszy pozostaje klasyk papryki i pomidorów. Proponuję dodać trochę czosnku do pikanterii. I jak przygotować przedmiot, aby był doskonale przechowywany – Czytaj dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól, olej, pieprz, liście laurowe i goździki i zagotuj.

Dodaj losowo posiekaną paprykę, ponownie zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Dodaj zmiażdżony czosnek, wymieszaj i zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy