Nie bój się eksperymentować z ilością przypraw, aby znaleźć idealny smak tej pikantnej zimowej przekąski. Gotowe Koreańskie ogórki z cebulą można wykorzystać do przygotowania różnych potraw, takich jak dodawanie ich do sałatek lub podawanie ich w ten sposób.
Składniki
- ogórki - 1.5 kg
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 100 ml
- czosnek - 1 Głowa
- Chili - 1 rzecz
- sól - 1 art.
- cukier - 1.5 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Sezam - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój ogórki i cebulę w dowolny sposób - w pierścienie lub paski.
Dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i pozostaw obrabiany przedmiot na kilka godzin.
Umieść ogórki szczelnie w sterylnych słoikach.
Sterylizuj przez kolejne 20 minut i zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy